IT Security

IT Security treninzi

Zaštita podataka i identiteta – Azure i Office 365 PowerClass (3 dana)

Opis:

Danas, u mobilnoj eri računarstva i poslovanja, kontrola i zaštita povjerljivih informacija je izuzetno važna i bitna za povjerenje korisnika i dugotrajnost poslovanja. Ovaj kurs je osmišljen da pruži najnovije informacije u području tehnologija i zaštita informacija u „oblaku“ – u Microsoft Office 365 i Microsoft Azure okruženjima. Na ovom kursu saznati ćete kako zaštititi povjerljive informacije od gubitka i krađe, na koji način kontrolirati cloud aplikacije i biti u skladu s najnovijim zakonima, regulativama i standardima. Naučiti ćete kako planirati, upravljati i pratiti sigurnost i zaštitu podataka, identiteta i servisa u Office 365 i Azure-u. Provest ćemo Vas kroz labirint zaštite informacija i identiteta u detalje i naučiti ćete kako čuvati Vaše informacije i dokumente u kompaniji i izvan nje. Ukoliko želite naučiti i vladati kontrolom i sigurnošću podataka i identiteta u Azure i Office 365, onda je ovaj kurs prava stvar za Vas.

Azure Security PowerClass (3 dana)

Opis:

Ovaj kurs o Azure sigurnosti obuhvaća vitalne sigurnosne servise i mogućnosti Azure-a iz sigurnosne perspektive. Azure platforma sa svojim raznim servisima i mogućnostima obiluje i raznim sigurnosnim opcijama na koje je nerijetko lako zaboraviti. Pridružite nam se i naučite kako osigurati Azure infrastrukturu, aplikacije i podatke. Počevši od temeljne infrastrukturne sigurnosti, proći ćemo sigurnost compute i storage platforme. Nakon toga preći ćemo na enkripciju, identitete i operacijsku sigurnost. Na kraju, završiti ćemo sa najboljim praksama i arhitekturom sigurnosti u Azure-u. Ovaj dinamični kurs pomoći će početnicima ali i iskusnim profesionalcima da upoznaju i ovladaju sigurnosnim praksama i nauče kako podići sigurnost Azure platforme na viši nivo.

Uvod u Hacking (3 dana) / Uvod u CISSP (3 dana)

Opis:
Prema nezavisnim istraživanjima, potreba za sigurnosnim stručnjacima raste već nekoliko godina a ovaj trend se ne zaustavlja. Procjena je da će i ubuduće rasti svake godine. U 2013. godini procijenjeno je da nedostaje oko milijun sigurnosnih stručnjaka a do 2021. godine procjena je da će na tržištu nedostajati preko 4 milijuna. Stručnjaci za sigurnost u prosjeku zarađuju oko 25% više od ostalih IT stručnjaka a brojke su često i mnogo veće. Kao odskočna daska za zapošljavanje uvjerljivo je imati neke od vodećih svjetski poznatih certifikata za IT sigurnost a među njima nalaze se poznata imena kao Certified Information Systems Security Professional (CISSP) i Certified Ethical Hacker (CEH). Upravo su prema ovim certifikatima stvorena ova dva kursa koji će Vam pomoći da i Vi zakoračite u svijet cyber sigurnosti i hakiranja i pomognete Vašoj organizaciji u povećanju sigurnosti. Uvod u CISSP kurs će Vas upoznati sa temeljima sigurnosti IT sustava, sigurnosnim arhitekturama, kriptografijom, kontrolama pristupa, sigurnosti mreža i ostalim područjima iz svijeta sigurnosti. Služi kao odličan uvod i upoznavanje sa svijetom IT sigurnosti i kao idealna priprema za kandidate koji namjeravaju polagati CISSP ispit. Uvod u Hacking će Vas upoznati sa svijetom hakiranja i pokazati kako razmišljati kao haker. Naravno, imajući na umu obranu a ne napad, upoznati ćete hakerske tehnike izviđanja, skeniranja mreža, tehnike analize ranjivosti sistema, tehnike socijalnog inženjeringa i ostalo.